Het afslankonderzoek

Interview met Valerie Jamaer

  • Master Kinesitherapie
  • Research and Rehab manager

Wij gaan de strijd tegen overgewicht aan

Waarom noem je het ‘de strijd’?

Overgewicht wordt nu al beschouwd als de pandemie van de eeuw. In België zijn aandoeningen die gerelateerd zijn aan overgewicht doodsoorzaak nummer één. Het is mijn plicht als kinesist en professionele gezondheidscoach om daar iets aan te doen. Met een paar kilo’s minder voel je je bovendien stukken beter en je ziet er ook veel beter uit.

Die Kilo’s moeten er dus af?

Het draait niet alleen om die kilo’s. meestal wordt overgewicht aangegeven door je BMI, die berekend wordt aan de hand van je lichaamsgewicht. Wij meten ook je vetpercentage, die vertelt ons meer over je lichaamssamenstelling en daar is het ons met name om te doen.

Bijlage 5 - foto Ken

Het vet moet er dus eigenlijk af?

Overgewicht betekent dat je te veel vet hebt. Vet is een reserve aan energie die ons lichaam aanlegt. Dit is een heel natuurlijk fenomeen. Vet is een heel efficiënte energiebron die we nodig hebben om te bewegen. Vooral bij relatief lange inspanningen wordt vet in de spieren omgezet ‘verbrand’ in beweging.

 

Als we te veel energie opnemen doordat we te veel eten en te weinig energie verbruiken doordat we te weinig bewegen stapelt die overschot aan energie zich op onder de vorm van vet. Een te hoog vetpercentage heeft een nefaste invloed op je algemene gezondheid.

Hoe vind je de juiste balans voor jouw lichaam?

Het komt erop aan de balans te vinden tussen de juiste dosis en variatie van energie opname – een evenwichtig voedingsplan – en de juiste dosis en variatie van energie verbruik – een evenwichtig beweeg plan.

Het afslankonderzoek zal je helpen om deze balans voor jouw lichaam te ontdekken.

Wat gaan we onderzoeken?image00006

Een getraind lichaam verbruikt meer vet dan een ongetraind lichaam. Een lichaam met een goede uithouding en sterkere spieren heeft dus een hogere vetverbrandingscapaciteit en kan dus meer vet verbranden op korte tijd.

Een getraind lichaam betekent een goede uithouding en sterke spieren. Bij het afslankonderzoek meten we voor je start je uithouding aan de hand van een fietsproef. Je kracht meten we aan de hand van een krachttest.

Onze coach stelt een oefenprogramma samen dat aangepast is aan jouw startconditie.

Vervolgens train je 2 keer per week onder begeleiding van onze coach.

Na 5 weken meten we de vorderingen die je gemaakt hebt en je krijgt een rapport.

We onderzoeken dus hoe jou lichaam reageert op 5 weken gedoseerde, hoog technologische training.

16-06-2017

Wat gaan we bewijzen met het onderzoek?

Het 5-weken onderzoek is in de eerste plaats de ideale manier om onze wetenschappelijke methode en aanpak aan den lijve te ondervinden.

We gaan bewijzen dat we dankzij onze hoog technologische methodes effectief resultaat kunnen meten op 5 weken tijd.

Na 5 weken zal de vetverbrandingscapaciteit van je lichaam verbeterd zijn. Je ‘Fat Burn Capacity’ zal dus verhoogd zijn. Dat betekent dat je lichaam sneller die vetreserves kan verbranden en dat je een betere algemene conditie en gezondheid zal hebben.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan deelnemen, vrouwen of mannen, jong of minder jong. Je actuele conditie speelt geen rol! De mooiste resultaten halen we vaak bij mensen die starten met een erg zwakke startconditie!