Onze 5 weken-onderzoeken

European Fitness Academy voert permanent wetenschappelijk onderzoek naar oefenmethodes en trainingsprogramma’s die mensen kunnen helpen om te starten met regelmatig sporten en gezond bewegen. Wij voeren in onze erkende fitnesscentra onderzoek naar de efficiëntie van bestaande en nieuwe fitness programma’s, trainingsmethodes en oefenprotocols. Dit op alle domeinen die betrekking hebben tot algemene fitheid, fysieke herconditionering en sportspecifieke preparatie.

European Fitness Academy werkt samen met Universiteiten en Hogescholen.

Dit mag je verwachten van het 5-weken plan

 • we starten met een fitness test en een krachttest
 • je persoonlijk oefenprogramma wordt opgesteld
 • je krijgt professionele begeleiding om de oefeningen aan te leren
 • je ontvangt een persoonlijke chip, zo worden de fitnesstoestellen volautomatisch ingesteld
 • je traint 2x per week gedurende 5 weken
 • de planning van jouw fitness sessies wordt afgestemd volgens jouw agenda

Nationaal Cholesterol Plan: ‘Ontvet Je Lijf!’

 • 70% van de Belgen hebben slechte cholesterolwaarden (=vetstof in het bloed),
 • 60% heeft overgewicht (=lichaamsvet)
 • en 50% heeft te veel buikvet (=visceraal vet)

Het lijkt erop dat ons organisme de vette rekening aangesmeerd krijgt voor de evolutie van onze ‘welvaartleefstijl’, want deze SILENT KILLER VET EPIDEMIE maakt heel onze samenleving fysiek en mentaal zwaar ongezond.


“De ‘stille doder’ die vaak wordt genegeerd tot het te laat is: waarom je maar best je cholesterolwaarde kent”

Prof. dr. Ernst Rietzschel, Cardioloog aan UZ Gent, Het Nieuwsblad 8/11/2023

Met ons ‘Ontvet je Lijf! Plan’ bieden we een wetenschappelijk onderbouwde remedie, zodat iedereen een gezonde herstart kan nemen!

Nationaal Fitheidsonderzoek: ‘How Fit Is Belgium?’

De “How Fit Is Belgium?”-campagne is een initiatief van European Fitness Academy, met de steun van de Belgische Cardiologische Liga 

DOEL van het NATIONAAL FITHEIDSONDERZOEK 2023

Wij willen onderzoeken of we personen uit de fysiek inactieve doelgroep kunnen motiveren om te starten met sporten door ze te laten deelnemen aan een 5 weken traject met individueel gedoseede fitness sessies en theorielessen.

De kraak van de 40!

Uit de bevraging van he Nationaal Fitheidsonderzoek 2022 bleek dat 99% van de 40 plussers die niet voldoen aan de beweegnorm te maken hebben met één of meerdere gezondheidsbedreigende stoornissen door BEWEEGACHTERSTAND:

 • Metabole stoornissen (overgewicht, hoge bloeddruk, cholesterol, buikvet, diabetes)
 • Mentale stoornissen (stress, burn-out, depressie)
 • Mechanische stoornissen van het beweegapparaat (rugklachten, ed)
 
 

Nationaal Fitheidsonderzoek: ‘Hoe fit is jouw hart?’

De “Hoe Fit Is Jouw Hart?”-campagne is een initiatief van European Fitness Academy, met de steun van de Belgische Cardiologische Liga 


Meer dan de helft van de belgen heeft een cardiovasculaire aandoening. Nochtans is regelmatige lichaamsbeweging een uitstekende preventie met een sterk beschermend effect. Heel wat wetenschappelijke studies bewijzen dit! Met ons 5 weken onderzoek helpen we je om de juiste eerste stap te zetten door nu te starten met fitness”

Dr. Prof. Antoine Bondue, Voorzitter Wetenschappelijke Raad van de Belgische Cardiologische Liga

 
 

Afslank Cursus

Bij je eerste kennismaking doet de coach een intakegesprek zodat er een duidelijke planning kan gemaakt worden. De coach zal je een theoretische uitleg geven over hoe je lichaam sneller en meer vet kan verbranden.

We werken met resultaatgarantie. Dit kan omdat de fitnesstoestellen volautomatisch gestuurd worden. De cardio- en krachttoestellen zullen stap per stap bijgestuurd worden volgens jouw progressie.

Je traint 10 keer op afspraak en je krijgt na elke training nuttige tips. Na 5 weken volgt de evaluatie en de resultatenbespreking. Je krijgt een print met jouw gemaakte progressie op het vlak van snellere vetverbranding. Je krijgt ook een vrijblijvend beweegadvies voor het verdere verloop van je oefenplan.

Afslankonderzoek

Wij gaan onderzoeken hoe je lichaam sneller en meer vet kan verbranden. Ons team van experts leert je trainen volgens de nieuwste technologie. Onze volautomatische fitnesstoestellen meten stap per stap je progressie. Te veel vet is ongezond. Met ons onderzoek kan je daar echt iets aan doen.

Met het 5-weken onderzoek doen wij de nodige metingen en testen en helpen je zo op weg naar een evenwichtig en gezond beweegplan.

Starten met bewegen is nodig, zet nu de eerste stap en beslis om er iets aan te doen. Wij helpen je op weg, schrijf je in voor het 5-weken onderzoek en samen gaan we stap per stap aan je gezondheid werken.

Rugonderzoek

Rugpijn wordt vaak veroorzaakt door verzwakte spieren en gewrichten. Om rugklachten te voorkomen moet je dus je rug versterken. Je moet erg voorzichtig te werk gaan, bij de minste foute beweging kan je je rug overbelasten en je rug opnieuw kwetsen.

Bij het 5-Weken rugonderzoek gaan we samen met onze kinesisten en coaches onderzoeken hoe je pijnvrij je rug kan versterken. Je leert enkele eenvoudige basisoefeningen. De startbelasting is nul kilogram en de oefeningen worden automatisch aangepast aan je beweeglijkheid.

Je traint op afspraak in kleine groepjes en stap per stap gaan we kijken waar er progressiemogelijkheden zijn. Zo kan je de spieren en gewrichten van je rug op de juiste manier versterken en dat is de enige duurzame oplossing om die rugklachten in de toekomst te voorkomen.

Na 5 weken meten we je resultaten en krijg je een beweegadvies van onze coaches.

Met je rapport kan je er nu zelf iets aan doen en verder werken aan een sterke en pijnvrije rug.

Startonderzoek

Het ‘metabool syndroom’ is een verzamelnaam voor verschillende welvaarts- aandoeningen zoals:
 • slecht cholesterolgehalte
 • diabetes type 2
 • te veel buikvet
 • hoge bloeddruk
 • stress
Vermits al deze aandoeningen een sterk verhoogd gezondheidsrisico met zich meebrengen, nemen meer dan 50% van de Belgen medicatie tegen een of meerdere van deze aandoeningen. Echter is de beste remedie: regelmatig gezond bewegen.
Als je start met bewegen moet je voorzichtig te werk gaan. Voor een gepast oefenprogramma moet je rekening houden met je actuele fysieke geschiktheid en je medicatie. Onze coaches nemen 5 weken de tijd om te onderzoeken waar er progressie mogelijkheden zijn. Na 5 weken krijg je een deskundig vervolgadvies. Met ons 5 weken-onderzoek zet u de veilige eerste stap.

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk