“eGym en groepslessen, de combinatie van de toekomst!”

 

European Fitness Academy is Alliance member of American College of Sports Medicine

Proficiat van het eGym Benelux Team

European Fitness Academy levert met Fyzix Vilvoorde de best presterende club van België op het vlak van nieuwe eGym gebruikers. En de op één na beste club van de Benelux (150 clubs)!

Uit het archief: 22/03/1990

BRT journaal en krantartikelen 22/03/1990
Nieuwslezer: Bavo Claes
Projectleider: Bart Colombie
School: KTA Evere onder leiding van directeur Karel Fol

Interview met Bart Colombie in Body Life 01 2018

Bart Colombie van Fyzix-Fitness: “eGym is de enige op de markt die zo ver gaat!”

eGym ondersteunt de centrale delen van het clubproces en de fysiotherapie. Door middel van volelektronische krachttoestellen met innovatieve functies, worden trainingen optimaal benut. Wat houdt dit in de praktijk in? Een persoon die daar alles over kan vertellen is Bart Colombie. Eigenaar van Fyzix-Fitness in Vilvoorde (België), voortrekker van ‘European Fitness Academy’ en een man met een opmerkelijke, vooral wetenschappelijke benadering van de wereld van fitness! eGym en Colombie, een bijzondere combinatie.

Het 5-weken startonderzoek

Het 5-weken startonderzoek: onze strijd tegen de ‘stille moordenaar’

Bart Colombie: “Die eerste stap is de moeilijkste en dat is begrijpelijk omdat mensen twijfelen en angstig zijn dat ze het niet zullen aankunnen. Ze zijn fysiek kwetsbaar en beseffen dat een professionele aanpak absoluut noodzakelijk is.”

Fitness centra en kinesisten vormen strategische alliantie

European Fitness Academy is een alliantie van fitness clubs met de grootste expertise op het gebied van fitness en fysieke herconditionering.

Wij voeren permanent wetenschappelijk onderzoek naar oefenmethodes en trainingsprogramma’s die mensen kunnen helpen om te starten met regelmatig sporten en gezond bewegen.

Het Groot Rugonderzoek

Interview met kinesist Bart Colombie

Dr. Tim Carey:
“Als er een pil zou zijn die het risico op rugpijn zou kunnen doen dalen met 40%, dan zou je er ongetwijfeld elke dag reclame voor zien op televisie”.

Rugpijn en bewegen

Interview met Dokter Luc Jamaer

Dokter Luc Jamaer heeft een artsenpraktijk in de regio Hasselt en is als anesthesist verbonden aan het Jessa ziekenhuis Hasselt.

Dr. Luc Jamaer:
“Indien geen aangepaste lichaamsbeweging wordt ingebouwd in de dagelijkse activiteiten hervallen alle rug patiënten vroeg of laat”.

Overgewicht & Gezond Afslanken

Interview met Bart Colombie

50% van Belgen heeft overgewicht, dat heeft een belangrijke impact op de algemene gezondheid van de mensen, dat weet ondertussen iedereen. Heel wat mensen willen er ook echt iets aan doen, maar ze weten niet hoe ze overgewicht op een ernstige manier kunnen aanpakken.

Het Groot Afslankonderzoek

Interview met Valerie Jamaer

  • Master Kinesitherapie
  • Research and Rehab manager

Wij gaan de strijd tegen overgewicht aan

Oprichting European Fitness Academy

Interview met Bart Colombie

  • Licentiaat Lichamelijk Opvoeding en Licentiaat Kinesitherapie
  • Founder European Fitness Academy

Wij hebben European Fitness Academy opgericht omdat mensen die echt iets aan hun fysieke conditie willen doen, steeds meer behoefte hebben aan een wetenschappelijke omkadering en een competente aanpak.

© European Fitness Academy | European Fitness Academy is een geregistreerd merk