“eGym en groepslessen, de combinatie van de toekomst!”

Fyzix is de meest succesvolle eGym club in de Benelux (meer dan 150 centra). Dit zowel op gebied van aantal regelmatige gebruikers als op het gebied van nieuwe gebruikers.
Dat had tot gevolg dat er regelmatig wachtrijen waren (files!) voor de eGym cirkel. Sinds september heeft Fyzix een tweede eGym geplaatst. Deze werd door de leden zeer enthousiast onthaald.
valerie egym
Valerie Jamaer

 

Interview met Valerie Jamaer, European Fitness Academy

Hoe verklaar je dat succes van de eGym cirkel?

Volgens mij is dit succes te verklaren door 3 zaken. In de eerste plaats door de zeer mooie trainingsresultaten die de leden halen. Deze resultaten kunnen ze bovendien in real time zelf opvolgen met hun smarthpone, want elke 6 sessies doen we een test. Ten tweede is er het plezier dat de leden hebben bij het trainen. Ze vinden het leuk! En ten derde neemt het weinig tijd in beslag. Een complete training duurt slechts een half uurtje. Bij de meeste Fyzix leden behoort eGym dus tot de ‘fundamentals’ van hun workout.

Is de tweede cirkel identiek aan de eerste?

Neen, we hebben een aantal nieuwe accenten gelegd. Er is nu een toestel voor de schuine buikspieren (taille), een toestel voor de bovenrug (rechte houding) en een toestel voor de abductoren (zijkant benen).

Moeten de leden bij elke workout de twee cirkels doen?

Zeker niet, per training kies je voor één cirkel. De coach zal advies geven wanneer je de andere cirkel kan inpassen in je trainingsplan. Zo kan je de focus behouden en stap per stap naar je doel werken.

Waar komen al die nieuwe leden vandaan?

Er is natuurlijk de mond aan mond reclame, als mensen snel resultaat halen en er ook nog eens plezier aan beleven gaat dat nieuws snel rond! Onze leden brengen spontaan vrienden en collega’s mee.

Door onze samenwerking met European Fitness Academy krijgen we bovendien een permanente instroom van personen die voor een 5-weken onderzoek komen (Rugonderzoek, startonderzoek en afslankonderzoek)

De resultaten van die onderzoeken worden naar artsen gecommuniceerd, vandaar hebben we ook een steeds groter wordende instroom van eGym gebruikers.

Deze factoren samen zorgden ervoor dat wij de drukst bezochte eGym cirkel van de Benelux hebben.

De tweede eGym cirkel was dus echt absoluut noodzakelijk.

Jullie starten nu ook met groepslessen in  ‘Studio Fyzix’?

Ja eindelijk! En ook daar zien we mooie combinatie mogelijkheden met eGym.

Vertel!

De eGym cirkel is een absolute bom in heel Europa. Een aantal groepslessen heeft reeds enkele jaren wereldwijd een plek in de top 10 van het Fitness aanbod. Lessen als Power (bodypump), HIIT, Jump en BBB zijn wereldtoppers. Wij zijn ervan overtuigd dat er aantrekkelijke combinaties mogelijk zijn tussen eGym en deze groepslessen. In samenwerking met European Fitness Academy gaan we onderzoek voeren naar deze uitdagende combinaties. Maar daar vertel ik later meer over!